حسام الدین سراج خواننده و آهنگساز گفت: گویی ما برای وجه مادی این عالم ساخته نشده ایم و اینجا معبری برای عبور است كه عنصر خیال ما را هدایت می كند به سمت هدفی كه داریم.
حسام الدین سراج خواننده، نوازند و آهنگساز در برنامه وقتی خیال در می زند رادیو فرهنگ در خصوص خیال های دوران كودكی گفت: در دوران كودكی پدرم دوستان هنرمندان زیادی داشتند كه بسیار علاقه مند بودم آنها را ببینم و بتوانم از آنها بیاموزم و یكی از علایق بنده این بود كه برای پذیرایی از این استان به محفلشان بروم به آنها خدمت كنم و حرفهای آنها را بشنوم.
وی با بیان اینكه زمانی كه استاد كسایی به منزل ما می آمدند همه برادران من شوروشعف داشتند كه استاد را ببینند، افزود: زمانی كه صدای ساز اساتیدی چون كسایی و شهناز از رادیو پخش می شد، در حالی كه سن كمی داشتم علاقمند به شنیدن این نواها بودم.فضای دوران ما بسیار آموزنده بود چراكه تمامی اساتید حضور داشتند و مباحث شعر و موسیقی در این محافل مطرح می شد.
سراج توضیح داد: برادرم ساز نی می نواخت و بنده را نیز همراه خودش به آموزشگاه می برد كه در آنجا با ساز تنبك نوازندگی را آغاز كردم و بعد از مدتی نزد مرحوم استاد سیروس ساغری كه در شهرستان اصفهان سنتور تدریس می كرد برای یادگیری این ساز رفتم.مدتی هم خدمت استاد پایور، استاد علیرضا شفعیان و پشنگ كامكار شاگردی كردم.
این نوازنده در ادامه در خصوص شروع دوران خوانندگی اش بیان كرد: شاگردی خوانندگی را از حدود 18 سالگی شروع كردم مجموعه ای ساختم كه بعدها اسم آن را باغ ارغوان گذاشتم و بعدها همان كار را نیز خواندم.
سراج در پاسخ به این سوال كه حستان برای اولین اثر چه بود؟ گفت: معمولا كارهای هنری در شروع خیلی ناب است و بنده نیز در كارهایی كه انجام دادم سعی برآن داشتم كه سبقه سنتی در این آثار موجود باشد در همین راستا قطعه ابوعطایی در باغ ارغوان خوانده شد كه توفیق داشت و در شروع بسیار خوشحال بودم كه اثرم به دست مردم و دوستداران موسیقی می رسد لذا این موفقیت دلیلی شد كه به سمت موسیقی گرایش پیدا كنم.
وی در خصوص موسیقی خیال انگیز گفت: به صورت كلی صداهای طبیعی مانند وزش باد، صدای قطرات آب یا انواع صداهای دیگری كه در طبیعت می شنویم می تواند خیال انگیز باشد.
این آهنگساز در پاسخ به این سوال كه چرا انسانها خیال كردن را دوست دارند، توضیح داد: گویی ما برای وجه مادی این عالم ساخته نشده ایم و اینجا معبری برای عبور است كه عنصر خیال ما را هدایت می كند به سمت هدفی كه داریم. در واقع خیال زمینه ای است كه برای ما هدف اصلی را ترسیم می كند و ما را از روزمرگی جدا كرده و به سمت عشق و حقیقت می برد.