برنامه «آشپزخانه» رادیو فرهنگ داستان غذاهایی كه به عنوان تغذیه مرسوم ما هستند را روایت می كند و امروز داستان «آبگوشت» یا «دیزی» غذای اصیل ایرانی مطرح می شود.
خوراكی ها یك ابزار ارتباطی قوی برای ایجاد پیوند میان اعضای گروه های فرهنگی و قومیتی هستند به همین منظور در رادیو فرهنگ با برنامه «آشپزخانه» به تاریخچه غذاها پرداخته می شود.
در برنامه «آشپزخانه» امروز سه شنبه 24تیرماه نیز شنوندگان رادیو فرهنگ می توانند داستان «آبگوشت» به عنوان یك غذای خوش خوراك و محبوب و نقش این غذا در تعاملات فرهنگی را بشنوند.
آبگوشت یكی از مهمترین و قدیمیترین غذاهای سنتی ایرانی است؛ از معدود غذاهایی كه هم در دربار خورده میشده و هم (با اندكی تغییر) سر سفرهی مردم عادی و رعیتها بوده است. یكی از ویژگیهای غذاهای ایرانی بسیار كهن این است كه به همهی نقاط ایران راه پیدا كردهاند و طبق آداب و رسوم هر منطقه به شكلی متفاوت پخته میشوند ؛به همین دلیل انواع آبگوشت در ایران وجود دارد؛ مثل آبگوشت بزباش، آبگوشت قنبید، آبگوشت كشك، آبگوشت بادمجان یا حتی آبگوشت به. خیلی مواقع هم دیزی سنتی یا دیزی سنگی نام شناختهشدهتری برای این غذا است.
برنامه «آشپزخانه» ساعت 11:30 روی موج اف ام ردیف 106مگاهرتز از رادیو فرهنگ پخش می شود.