دهقانكار بیان كرد: خبررسانی همچون معلمی، شغل انبیا است و از این حیث نقش رسانهها حركت بهسوی رشد جامعه، تعالی و حفاظت از داشتههای فرهنگی است.
آیین اختتامیه نوزدهمین جشنواره كتاب و رسانه روز سهشنبه(23 دیماه) ساعت17:30 با حضور محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ ایوب دهقانكار، مدیرعامل موسسه خانه كتاب و ادبیات ایران؛ علی بخشیزاده، معاون صدا سازمان صداوسیما جمهوری اسلامی ایران؛ امیدعلی مسعودی، دبیر نوزدهمین دوره این جشنواره و برگزیدگان در از استودیوی شماره یك معاونت صدا با همكاری رادیو فرهنگ در سازمان صدا و سیما برگزار شد.
در ابتدای این مراسم ایوب دهقانكار، مدیرعامل موسسه خانه كتاب و ادبیات ایران بیان كرد: بهعنوان یك خدمتگزار و كسی كه انجام وظیفه كردهام، بسیار خوشحالم كه شاهد برگزاری مراسم پایانی نوزدهمین جشنواره كتاب و رسانه هستم. جای خوشحالی دارد كه همه از شیوع ویروس كرونا و تاثیرات آن آگاه هستند، توانستهایم در موسسه خانه كتاب و ادبیات ایران شاهد برگزاری برنامههای مختلفی باشیم. در یك ماه گذشته برنامههای متنوعی با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار كردیم كه با این حمایتها نهتنها برنامهها تعطیل نشد، بلكه با كمك رسانهها و فضای مجازی برنامهها بسیار قوی برگزار شد.
وی افزود: برگزاری جشنواره جلالآل احمد، افتتاحیه جشنواره شعر فجر، جشنواره نقد كتاب، هفته كتاب و نخستین نمایشگاه مجازی كتاب تهران كه البته در میان تمام این برنامهها خوشحالیم كه حالا در خدمت اصحاب رسانه هستیم و توانستیم بهرغم تمامی موانع و مشكلات از جمله شیوع ویروس كرونا این رویداد برگزار شد.
دهقانكار بیان كرد: وقتی صحبت از كتاب و رسانه میشود، یك طرف بحث رسانه و طرف دیگر بحث كتاب است. البته خود كتاب رسانه عمیق و ماندگار است اما قطعا به كمك رسانه بهویژه در شرایط حال حاضر نیاز داریم. اگر در شرایط خاصی كه بهدلیل شیوع ویروس كرونا بهسر میبریم، شاهد استقبال مردم به كتاب و ارتقاء سطح فرهنگ مطالعه مردم هستیم، رسانهها در این میان نقش اصلی و اساسی دارد و البته از رسانهها جزاین مورد نیز انتظار نمیرود.
مدیرعامل موسسه خانه كتاب و ادبیات ایران ادامه داد: همانطور كه معلمی شغل انبیا است، خبررسانی نیز شغل انبیا است و از این حیث نقش رسانهها حركت بهسوی رشد جامعه، تعالی و حفاظت از داشتههای فرهنگی است. رسانهها بهعنوان تریبون، دانشگاه و منبر هستند و بنابراین از این لحاظ هرچه به نقش موثر رسانههای بپردازیم، باز هم كافی نیست.
بهگفته دهقانكار، باید ضمن تقویت برگزاری فعالیتهای جشنواره كتاب و رسانه شاهد تعامل هرچه بیشتر رسانهها با كتاب، كتابخوانی و فرهنگ مطالعه باشیم تا از این طریق شاهد رشد سطح كیفی و ارتقاء فرهنگ كشور باشیم.