پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی یكشنبه،سه شنبه و چهارشنبه از ساعت حوالی 8 صبح تا قبل از اذان ظهر به مدت متغیر

رادیو فرهنگ

پخش مذاكرات علني مجلس شوراي اسلامي

طرح حمایت از مالكیت صنعتی اصلاح شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی به منظور تامین نظر شورای نگهبان طرح حمایت از مالكیت صنعتی را اصلاح كردند.

1401/11/02
|
10:23

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یكشنبه) مجلس، گزارش كمیسیون قضایی و حقوقی پیرامون طرح حمایت از مالكیت صنعتی را بررسی كرده و به منظور تامین نظر شورای نگهبان با اصلاحات صورت گرفته در این طرح موافقت كردند.

اصلاحات صورت گرفته در این طرح به شرح زیر است:
كمیسیون حقوقی و قضایی مجلس بر مصوبه قبلی مجلس در تبصره (2) ماده (40) اصرار ورزید.
براساس اصلاحات صورت گرفته در ماده40 این طرح، برای تشخیص هریك از موارد مندرج در بندهای (1) تا (3) ماده (39) این قانون، موضوع در هیأتی مركب از رئیس مرجع ثبت، بالاترین مقام دستگاه اجرائی ذی‌ربط (یا نمایندگان هریك از آنها) و یكی از قضات متخصص در این امر با انتخاب رئیس قوه‌ قضائیه، مطرح می‌شود. در صورت موافقت آن هیأت، دستگاه اجرائی یا اشخاص معین، بدون نیاز به موافقت مالك اختراع، از آن بهره‌برداری می‌كنند. به منظور انجام تمام وظایف اداری هیأت موضوع این ماده، دبیرخانه‌ای تحت ریاست رئیس مرجع ثبت در آن مرجع تشكیل می‌شود.

تبصره1- تصمیم‌های هیأت لازم‌الاجراء بوده و ظرف بیست‌روز قابل اعتراض در مرجع صالح قضائی می‌باشد.
تبصره2- پروانه بهره‌برداری اجباری اختراعات دفاعی را كه سازمانهای دفاعی تقاضا كرده‌اند، توسط هیأتی به ریاست رئیس ستاد كل نیروهای مسلح یا نماینده وی و با عضویت نماینده وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و رئیس سازمان دفاعی متقاضی صادر می‌شود. تصمیمات این هیأت قابل اعتراض نیست.

همچنین ماده 71 این طرح به شرح زیر اصلاح شد:
ماده71-در دعاوی مربوط به نقض حق اختراع، درصورتی كه اختراع به صورت فرآورده باشد، بار اثبات نقض برعهده‌ مدعی نقض است، اما اگر اختراع به‌صورت فرآیند دستیابی به یك فرآورده باشد و مدعی نقض نتواند نقض حق اختراع خود را اثبات كند، چنانچه خوانده مدعی استفاده از فرآیند دیگری باشد یا به استناد دلایل متقن از جمله نظریه كارشناسی اطمینان‌آور فرآیند دیگری برای دستیابی به فرآورده مذكور به غیر از طریق فرآیند ثبت شده توسط مدعی نقض، وجود نداشته باشد و خوانده نتواند فرآیند مورد استفاده خود را ثابت كند، به نقض حق اختراع محكوم می‌شود.

همچنین با توجه به ایرادات گرفته شده توسط شورای نگهبان به ماده 82 این طرح كمیسیون حقوقی و قضایی بر مصوبه قبلی مجلس اصرار ورزید.

در ماده 82 این طرح آمده است كه مفاد مواد (3) تا (10)، تبصره(2) ماده(12)، مواد (13) تا (15)، (20) تا (25)، (29) تا (33)، (35)، (36)، (38)، بندهای (1) تا (3) ماده(39)، مواد (40) تا (50)، (53) تا (63)، ماده(64) و تبصره‌های (1) و (3) آن، مواد (65) تا (70)، صدر ماده(71) و مواد (72) و (73) این قانون، حسب مورد در خصوص نمونه شیء مصرفی نیز مجری است.

تبصره1- تمام مهلت‌های مربوط به ثبت نمونه شیء مصرفی، نصف مواعد ذكرشده درمورد فرآیند ثبت اختراعات است. مهلت‌های ده‌روزه، مشمول این تبصره نمی‌شود.
تبصره2- مدت حق تقدم موضوع كنوانسیون پاریس برای حمایت از مالكیت صنعتی درخصوص نمونه شی مصرفی دوازده ماه می‌باشد.
منبع: ایسنا

دسترسی سریع
پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی