خانم خرمی، پژوهشگر فرهنگی استان خوزستان، در برنامه «صبح به وقت فرهنگ» با موضوع «آیین های جشن و سرور و ازدواج در استان خوزستان» گفت: تنوع قومیتی، موجب غنا و تنوع آیین ها و آداب فرهنگی در استان خوزستان شدهاست.
وی افزود: وجود اقوام لر، بختیاری، عرب، فارس و حتی كرد باعث وجود آداب و رسوم مختلف در خوزستان بویژه در زمینه مراسم ازدواج شده است؛ آیینهایی چون «حنابندان»، «مراسم تهیه صبحانه عروس و داماد توسط خانواده عروس» و دیگر آیینها كه، گاهی بخاطر شرایط خاص جغرافیایی، طبیعی و فرهنگی، منجر به تفاوتهای این مراسم و آیینها و حتی غذاها از سایر جاهای كشور شدهاست؛ مثلاً اینكه اكثر غذاهای منطقه با پایه غذاهای دریایی است مثل «انگشت پلو» یا مثلاً بخاطر وجود گاو میش به جای گاو در این استان، برخی غذاهای خاص منطقه و استان ما با شیر گاومیش تهیه میشود؛ مثل فرنی، شیر برنج، خامه و سرشیر، كه در «صبحانه عروس و داماد» هم هست، یا غذایی مثل «نیم چربی» كه غذای رسمی پذیرایی مراسم عروسی است.