عضو كمیسیون عمران مجلس گفت: وقتی سازنده ای، خانه ای را با كیفیت بسیار نامناسب ساخته و آن را با چندین برابر سود می فروشد، دیگر الزامی برای افزایش كیفیت ساخت و ساز نمی بیند.
اقبال شاكری با اشاره به آمارهای منتشر شده درباره عدم كیفیت 40 درصد از ساختمان های نوساز در تهران، گفت: وضعیت كنونی نشان دهنده نبود نظارت در عرصه تولید مسكن است كه این روند باید مورد اصلاح و بازبینی قرار گیرد.
افزایش بی رویه قیمت مسكن سازندگان را ترغیب به تولید مساكن بی كیفیت كرده است
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: افزایش بی رویه قیمت مسكن در چند سال اخیر، سازندگان را ترغیب به تولید مساكن بی كیفیت كرده است، این افزایش قیمت اجازه نمی دهد كه سازندگان به سمت كیفی سازی بروند.
وی ادامه داد: وقتی سازنده ای، خانه ای را با كیفیت بسیار نامناسب ساخته و آن را با چندین برابر سود می فروشد، دیگر الزامی برای افزایش كیفیت ساخت و ساز نمی بیند، بنابراین وقتی بتوان روند قیمت گذاری بازار مسكن را مدیریت كرد، می توان برای سازندگان جهت استانداردسازی ساخت و ساز مساكن انگیزه سازی كرد.
افزایش مداوم قیمت مسكن جلوی ابتكار، نوآوری، خلاقیت و استانداردسازی سازندگان بازار مسكن را گرفته است
شاكری تصریح كرد: افزایش مداوم قیمت مسكن عملا جلوی ابتكار، نوآوری، خلاقیت، صرفه جویی و استانداردسازی سازندگان بازار مسكن را گرفته است، این وضعیت در حالی است كه نظارت كافی نیز در عرصه ساخت و ساز اعمال نمی شود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: قطعا تا زمانی كه رشد بی حساب و كتاب قیمت مسكن ادامه یابد، ما باید شاهد تولید مساكن بی كیفیت و غیراستاندارد باشیم. از طرف دیگر بر اساس قانون برای ساخت یك مسكن باید چهار ناظر در بخش برق، سازه ای، معماری و مكانیكی حضور یافته و نظارت كنند، حال به نظر من اگر شناسنامه فنی ساختمان توسط شهرداری ها ارائه شود، آن زمان نوع ساختمان و كیفیت ساخت و ساز كاملا مشهود شده و خریدار می تواند با توجه به این شاخص ها خریداری كند./
خبرگزاری خانه ملت